Bezig met laden...
Welkom
Synagoge Meerssen
Lees meer

HERDENKEN EN VIEREN – 4 EN 5 MEI  IN DE  SYNAGOGE

La Rosa de Maastricht.
Zaterdag 4 mei – 18.00 tot 19.15 uur
De holocaust begon niet met het wegvoeren van joden. Die begon met anderen de schuld geven, met onderscheid maken tussen wij en zij, met opzetten tegen elkaar, met minachting. Omdat het gisteren is gebeurd, kan het morgen weer gebeuren, maar vandaag geeft de gelegenheid om het te stoppen. Dat begint met stilstaan bij en herdenken wat er gebeurd is. 

La Rosa de Maastricht brengt op 4 mei een bijzonder aangepast programma in de Synagoge van Meerssen.  La Rosa de Maastricht maakt joodse volksmuziek: Jiddische liederen, klezmer en Sefardische balladen. Met veel warmte brengt de groep deze volksmuziek ten gehore. De liederen zijn kleine verhalen vol poëzie en melancholie die worden toegelicht om het joodse leven te blijven verhalen.
“De grootste daad van verzet is doorgaan met leven”(Primo Levi) 

Meerssens Mannenkoor 
Zondag 5 mei – 15.00 tot 16.15 uur
Speciaal voor deze dag geeft het Meerssens Mannenkoor een vrijheidsconcert in de Synagoge van Meerssen. Het repertoire is gevarieerd, populair klassiek en eigentijds. Het omvat onder meer lichte muziek met “covers”, bekende stukken uit opera’s en operette, maar ook Limburgse liederen. Het koor durft muziek in vele talen aan, van Duits, Engels, Italiaans tot Oekraïens.

Het Meerssens Mannenkoor is in 1997 heropgericht en daarmee een relatief jong koor. Het koor heeft in de afgelopen decennia een prominente en gewaardeerde plaats verworven in de Meerssense Gemeenschap. Sinds 1 oktober 2022 is John Gerits de dirigent van het koor. Vanaf 2013 wordt het koor aan de piano begeleid door Leon Dijkstra, die tevens als repetitor fungeert. Dankzij dit tweetal zingt het koor niet alleen, maar beweegt en zwaait en swingt tegenwoordig. 

Wanneer: zaterdag 4 mei van 18.00 – 19.15 uur – La Rosa de Maastricht
zondag 5 mei  van 15.00 – 16.15 uur – Meerssens Mannenkoor
Waar: Synagoge Meerssen, Kuileneindestraat 22A Meerssen

Entree: gratis. De synagoge biedt plaast aan 65 bezoekers. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Contact

Stichting Synagoge Meerssen

Kuileneindestraat 22A, 6231 KG, Meerssen

Email: info@synagogemeerssen.nl

RSIN: 807164823

Bronnen, noten en/of referenties